lørdag den 29. november 2014

1½ års ren bandit

Elvis rundede i sidste uge de 17 måneder, så nu hedder det lige om lidt 1½ år. Det er vildt! Kæft, han er blevet en stor dreng... Han udvikler sig stadig med stormskridt, så jeg tænkte, at det kunne være lidt sjovt med en liste over de ting, der er det største hit for tiden:
  • Barbapapa! Den lyserøde klump og hans familie er og bliver en favorit. Vi ser Barbapapa hver dag. Leger med Barbapapa-toget. Læser Barbapapa-bøgerne. Kysser Barbapapa-bamsen. Har Barbapjuske på blusen. Vi er nået dertil, hvor alle i huset er ved at blive vanvittige af at se de samme afsnit igen – bortset fra Snubsen selvfølgelig. Jeg retfærdiggør alt hans tv-kigning med, at vi ser det på fransk. Det er faktisk en ganske god franskundervisning; jeg har i hvert fald taget en del udtryk til mig! (Mest sådan noget som ”Venir avec moi!” og knap så meget ” Hup Hup Hup, Barbatruc”....) 
  • Postmand Per. En dansk favorit. Det er mest sangen, som fanger, så nogle gange nøjes jeg med at finde den på Spotify i stedet for at tænde YouTube. Der bliver højlydt kommanderet ”Pe! Pe!” og vippet med hoved fra side til side – det betyder "Postmand Per-sang, tak". 
  • At kigge på biler. Lige over for vores lejlighed er en garage, og Elvis går helt i selvsving, når han opdager en bil på vej ind eller ud. ”Bi! Bi!”. Så kigger vi på biler. Problemet er bare, at han bliver pænt gnaven, når de så kører ind og porten lukker igen... 
  • Heste. Jeg har to små Dalarheste, som er kommet frem i anledning af julen. Tanken var egentlig, at de skulle stå og pynte, men nu galoperer de altså mest rundt i lejligheden og siger ”Prrrrrr”. 
  • Stinkdyret er yndlingsklodsen for tiden. Det varierer altid lidt – i rigtig laaaang tid var det hønen. Nu er det stinkdyret, og det bliver markeret ved, at Elvis går rundt og vifter sig foran næsen og siger ”Puuuuuh”. 
  • Støvsugeren – men den er både spændende og farlig. Den må i hvert fald ikke være tændt i for lang tid af gangen.
  • At snakke. Ungen snakker dagen lang. Pludr pludr pludr. En del giver mening, men absolut ikke alt. Men måske er det bare mig, den er gal med - måske han taler fransk? Det sjoveste er dog, når han faktisk fortæller en historie. Som i går, hvor han havde slået hovedet på rutsjebanen - det blev til "Weeeee, bum", efterfulgt af at tage sig til hovedet. Yup, got it!
  • At blive fodret. Yes - vores dreng er totalt doven og udspekuleret! Han kan sagtens spise selv - men han gider ikke. Det er meeeeeget nemmere at få mor og far til at fodre sig! Det begyndte med, at jeg ikke rigtig lod ham spise selv, da vi boede i den midlertidige lejlighed. Det grissede simpelthen for meget, og vi havde ikke rigtig de rigtige rengøringsremedier. Så han blev fodret, og det har han så taget lige lidt rigeligt til sig. Det skal vi vist snart have lavet om på...
Sidder lige og spiser lidt ost...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar