søndag den 30. november 2014

Hvad jeg egentlig laver

Mig 2011

Der er et par stykker, der har spurgt til, hvad det egentlig er, jeg arbejder med i Paris, og hvad min uddannelse er. Det er i og for sig et ret oplagt spørgsmål, for det er nu engang det, der danner basis for hele vores flytning. Så here goes! (Det bliver muligvis lidt tørt nu - nu er I advaret...)

Jeg er uddannet aktuar, hvilket vil sige, at jeg har læst forsikringsvidenskab. Nu er videnskab jo et ret bredt begreb, men i praksis betyder det, at jeg har studeret rigtig meget matematik, statistik, finansiering  og lignende. Temmelig tørt for de fleste, men lige nede af min boldgade. Jeg er nu engang nørd by heart. Og heldigvis, might I add, for der er ikke så sindssygt mange aktuarer at tage af, hvilket betyder, at jeg indtil videre har haft rigtig gode jobmuligheder, som jo så bl.a. har ført til en rekruttering til Paris.

Faktisk har jeg engang været på forsiden af Børsen Weekend pga. min uddannelse. Det var lige efter, at aktuaruddannelsen igen-igen var blevet kåret til at være den, der fører til højest indkomst over en livstid. Jeg kan ikke huske, hvordan de fandt frem til mig, men jeg gik med til at lave et interview om uddannelsen. (Det viste sig i øvrigt ikke at være et hit med den forside, for pludselig var det slut med venner, der gav en øl i byen. Jeg havde jo "Danmarks bedst betalte job", så det havde jeg da ikke brug for... Den der forklaring med, at det handlede om over en livstid og inkl. pension, trængte ikke rigtig igennem...)

Inden for aktuarverdenen kan man firkantet set vælge at specialisere sig inden for skadesforsikring (dit hus, din bil osv.) eller livsforsikring, hvilket overordnet set vil sige pension. Jeg har valgt livsforsikring, men jeg har altid fokuseret mest på det mere forsikringsmæssige aspekt af livsforsikring; herunder invalideforsikring, sundhedsforsikring og forsikring mod kritiske sygdomme. Og her kom så min billet til Paris - mit job går ud på at hjælpe med at udvikle kritisk sygdomsmarkedet i hele verden, sådan kort fortalt. Det er en forsikringstype, som er ret normal i Danmark, men det gælder absolut ikke for resten af verden. Jeg arbejder på hovedkontoret for et stort, verdensomspændende forsikringsselskab, og der er stor forskel på, hvilke produkter, der er populære i hvilke dele af verden. Som en del af mit job skal jeg have et generelt overblik, men mit hovedfokus er på kritisk sygdom, som jeg er ansat som specialist på. Jeg har det lidt svært ved mærkaten "expert", men altså - hvis jeg ikke allerede er ekspert på området, så må jeg jo bare blive det. Sådan er det.:)

Det er et ekstremt spændende job, som indbefatter virkelig meget kontakt med kontorer over hele verdenen. Det har jeg ikke prøvet før, men det er fedt. Det er vildt spændende at fange de kultur- og forretningsmæssige forskelle i de forskellige områder. Så jeg er glad for mit job - også selv om det er nogle andre arbejdstider, end jeg er vant til fra Danmark. Det kæmper jeg stadig lidt med at vænne mig til...

Det var et kort indblik i en lang og kringlet historie, der dækker 12 års uddannelse og karriere. Jeg håber, at det gav bare lidt mening og lidt indsigt. :)

Mig 2011

(Billeder af Børsen-fotograf, som jeg ikke husker navnet på. Hvis du ser det her, så skriv endelig til mig, så jeg kan give den rette credit.)
2 kommentarer:

 1. Hvor er det vild en baggrund og stilling du har lige nu - og mega sejt!

  Men jeg er lidt forvirret nu - for tager jeg fejl, når jeg mener at du har arbejdet med musik??

  - Maj :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, du tager ikke fejl. I mange år havde jeg et bijob som musikskribent på et rock/metalblad, Metalized. Jeg anmeldte cd'er og koncerter og lavede interviews. Men det var aldrig mit rigtige job - lønnen bestod af cd'er og gratis adgang til koncerter og festivaler.:)

   Slet