onsdag den 21. januar 2015

Snik snak a la 1,5 år

Det her indlæg er ekstremt stolt-mor-agtigt - nu er I advaret! Men se lige det videoklip - han er sgu da så sød, at det må være okay!?Elvis er jo nu engang min søn, så det kommer ikke som nogen overraskelse for mig, at han er et værre sludrechartol. Han plidrer, pladrer og pludrer dagen lang, og det er simpelthen så sjovt! Det er helt klart med til at gøre den alder, han har nu, til den sjoveste so far. Der sker så meget med hans sprog næsten dagligt, og jeg kan ikke få nok af at lytte til ham.

Hans glansnummer lige for tiden er at løfte rundt på ting. Gerne på ting, som er alt for store for ham. I julen gik han konstant ind i motionsrummet hos min far og løftede på håndvægte, og når det så alligevel ikke gik, blev det akkompagneret af et frustreret "Tund! Tund!" Det ord har han taget med sig hjem, og vi får dagligt at vide, at diverse bøger, puder, glas, you-name-it er tunge.

Han har også fået helt styr på det der med, at der er forskel på mennesker, så alle, vi passerer på gaden, får et tilhørende "Mand", "Daa" eller "Piiiii" efter sig - sidstnævnte til både drenge og piger. Efter julen har de fleste familiemedlemmer også fået navne - "mofaaaa" eller "fafaaa" alt efter humør om morfar, "be" om bedste (mest udtalt som bææ - sorry, bedste...), "momor" om mormor, "Tdoor" om fætter Theodor, "Å-G" om onkel HG - og så selvfølgelig helt klokkeklare "far", "Sarah" og "mor". Smelte, smelte...

I forhold til legetid, så har vi utrolig ofte en "baaaah-buuuuh", også kendt som en "bandbi", rendende rundt i huset, og så er yndlingssangen lige blevet til "Jens Hansen havde en bondegård", hvilket demonstreres med en masse "Iii-aiii-iii-aiii". Det er også en stjernegod sang - dog knap så meget efter 5 x repeat på youtube. (En eller anden link mig lige til en god version af den sang - de er virkelig rædselsfulde alle dem, jeg har fundet på enten dansk eller engelsk!). En anden sjov leg er at lægge alle ting til at sove. Det betyder basically at lægge dem ned på gulvet og sige "dove-dove" - uafhængigt af, om det er en bamse, en legetøjselefant eller en bus. Dove-dove.

Når det kommer til mad, hedder alt stadig "mam-mam", og vi skal ikke prøve at kalde det andet. Så bliver det bare til "mam-MAM". Enkelte differentieringer er der dog, som "æææ" (æg), "brø", "baban" og så selvfølgelig "gugurt", som i øvrigt dækker over både yoghurt og havregrød... Er vi lidt langsomme med maden, bliver der sagt "mam-mam" meget insisterende mange gange. Vi skal ikke være i tvivl om, hvad der ønskes... Drikkevarerne går det lidt bedre med. Der har vi både "fand" (han åbenbart skabstysker og udtaler generelt v som f...), "mæ" og "duus".

Nå ja, og bedst af alt kommer der altid et meget glad "Taaaaaak", når han er færdig med at spise. Han er sgu godt opdraget! (Det er ikke mig, der har lært ham det, så det må jeg godt sige...)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar