lørdag den 5. september 2015

Tour de France - Bourgogne og Loire

Den der sommerferie - den var altså god. Jeg har villet skrive om den hele ugen, men så var arbejdsstarten alligevel lidt hård, så i sidste ende gad jeg ikke sidde foran computeren, da jeg endelig kom hjem. Hurra for at kunne vælge selv! Nu er det weekend, så nu skal det være! Det bliver et lidt tekst- og billedtungt indlæg, men jeg har haft svært ved at begrænse det - bloggen er jo som tidligere nævnt også min måde at holde familien derhjemme opdateret, og det kræver nogle gange lidt flere detaljer.:)

Jeg viste jo vores rute her, og den viste sig at være helt perfekt afstemt. Lidt mellemstore byer, lidt ren natur og begrænset med kørsel hver dag. Elvis klarede køreturene fint, men han startede hver dag med at sige "Ikke køre bil!", så det var godt, at vi ikke havde påregnet at køre helt til Sydfrankrig!

Dag 1-2:

Vi startede ferien med et lille bump på vejen, da vi fik en anden bil, end vi umiddelbart havde lejet. En rigtig lækker Audi med automatgear, så jeg var egentlig ganske tilfreds, da jeg hentede den. Meeeen så var den jo altså lige kun en 2-dørs og ikke en 4-dørs, og det tog kun et enkelt forsøg med bagagen at indse, at vi aldrig kom til at kunne være i den. Så tilbage til udlejningsstedet med mig og bytte bilen om - temmelig frustrerende. Det endte dog med kun at forsinke os en time, og vi fik i stedet en helt fin lille Renault, hvor vi sagtens kunne være. GPS'en indstillet til at undgå betalingsveje (og dermed stort set også motorveje - super fedt!) og så af sted. Vi kom igennem den smukkeste natur og de fineste små byer, som så også var fuldkommen øde pga. sommerferien. Det var meget vildt.

Vores første destination var dette AirBnB - et helt fantastisk sted i en lillebitte by, som udover at være lille så også var så godt som mennesketom. Der var dog en rigtig god restaurant, som vi spiste på søndag aften, og her var der dog mennesker. Stedet, vi boede, var kæmpe stort og med de vildeste stuer og den lækreste pool - og vi havde det helt for os selv. Det var skønt og sært på samme tid.

Den første dag ankom vi relativt sent, så der hoppede vi bare i poolen og slappede af resten af aftenen. Dagen efter kørte vi så til Beaune, som var en virkelig fin by. Der gad jeg godt hen igen. Om eftermiddagen kørte vi dog tilbage til vores 'domaine' og slappede af og fik badet en hel masse - Elvis var SÅ fan! Poolen var omkring 25 grader, men det var ret køligt i luften, så Elvis blev helt blå og tænderklaprende på ingen tid, og alligevel nægtede han at skulle op. Det var som at se mig selv barn.:) Det var det i øvrigt også på madfronten - når nu vi var i Bourgogne, skulle Elvis selvfølgelig smage sine første escargots, og han elskede det! Mors dreng!

Beaune

Beaune - i køen til Musée de l'Hôtel-Dieu. Cornflakes er den bedste snack!

Beaune

Beaune

Domaine de Serrigny

Domaine de Serrigny

Domaine de Serrigny

Dag 3-4:

Efter to nætter var det tid til at rykke videre - denne gang til det her sted. Vi kunne dog først få adgang til stedet sidst på eftermiddagen, så vi tog et smut forbi Autun, som også var rigtig hyggelig. Vi spiste frokost og så tog vi et lille tog rundt i byen - Elvis var ellevild i det kvarter, han kunne holde sine øjne åbne - så faldt han i søvn henover mig.:)

Hytten, som vi skulle bo i, lå vitterlig in the middle of nowhere. Man skulle køre ud til den mindste by midt i bjergene og så op af en stejl grusvej og så videre ud i landskabet derfra. Det var ret syret, men super fedt! Værten var ekstremt sød, og fordi vejret var så fint, tilbød han os at benytte deres private pool. Yes, mand! Så det blev lidt samme koncept dagen efter, som ved det forrige sted - ud og se en fin by om formiddagen - denne gang Saulieu - og så hjem til poolen om eftermiddagen.

Autun

Blanot

Blanot

Blanot

Blanot

Parc Natural Regional du Morvan

Blanot

Dag 5-6:

Tredje sted var dette her, hvilket altså fik os fra Bourgogne til Loire. Stedet var mest valgt, fordi det lå passende på vejen mellem nationalparken og Tours, men det viste sig også at være rigtig fint. Det var en hyggelig B&B, hvor vi havde et helt lille anneks for os selv, og hvor der var pool, fritgående høns og katte - og en gynge! Elvis var i himlen. Stedet i sig selv lå ikke sååå interessant, men ejeren fik tippet os til nogle fine restauranter i området (bl.a. en farm, hvor vi fik den skønneste middag bestående af and i alle afskygninger, mens der gik påfugle og andre dyr rundt omkring os. Betjeningen var diskutabel - ventetiden mellem retterne var uacceptabelt lang - men omgivelserne og maden var helt i top!), og da vi derudover mest trængte til at slappe af og tage dagen i Elvis-tempo, gjorde det ikke så meget.

La Pouillyzotte, Pouilly-sur-Loire

La Pouillyzotte, Pouilly-sur-Loire

La Pouillyzotte, Pouilly-sur-Loire

Dag 7-8:

På vejen videre tog vi et stop i Bourges, hvor vi fik set Jaques Coeurs imponerende hjem, samt den virkelig smukke katedral. Det var en rigtig fin by, som jeg egentlig godt kunne have udforsket mere, men det blev kun til et kort stop, da vi havde et pænt stykke vej foran os. Vi skulle nemlig hen og bo her!

Det var et rigtig fint chateau, som vi skulle bo på - bare ikke på selve slottet, men oppe i toppen af et træ på grunden! Det skulle simpelthen afprøves. Stedet lå 10 minutter i bil fra Tours, men vi var trætte af at køre bil og valgte derfor bare at lave picnic på stedet - der var alligevel så smukt. Igen var vi stort set alene der. Der var lige et bryllupsselskab, da vi kom, men de smuttede efter få timer. Vi var stort set overladt til os selv hele tiden, hvilket var udmærket, men også lidt sært og lidt problematisk, da jeg egentlig skulle spørge om vej til et supermarked.

Om aftenen skulle vi så have Elvis op i trætoppen og nej, det var ikke nemt. Mørkt og svært. Men op kom vi, og jeg sov himmelsk (høhø...) den nat! Hippien knap så meget - det blev nemlig virkelig meget regnvejr, hvilket larmede en del. Næste dag var det så endnu sværere at få Elvis ned fra træet igen, da rebet nu også var glat, så da vi indså, at det ville regne igen den efterfølgende nat, og vores vært tilbød os et værelse inde på slottet i stedet til den anden overnatning, slog vi til. Nu havde vi lige som prøvet det andet - en nat var helt fint.

Dagen efter den første nat blev vi enige om at lave en lidt mere Elvis-venlig dag ift. sightseeing - så vi kørte til det virkelig fine akvarium i nærheden, Grand Aquarium de Touraine. Det var overraskende nok et af de flotteste akvarier, jeg nogensinde har besøgt! De havde virkelig gjort meget ud af at indrette de enkelte akvarier flot, og så var der et rigtig imponerende udvalg af fisk. Det endte med at være lige spændende for os alle tre.

Som man kunne se på min Instagram fandt vi om aftenen (okay, blev tippet om...) en lille restaurant nede ved Loirefloden, hvor der var helt fantastisk stemning med livemusik og dans. Elvis var helt vild, og jeg kunne så godt have hængt ud der hele aftenen, hvis vi havde været af sted uden barn og hvis vi i øvrigt ikke havde skulle være hjemme inden mørkets frembrud, da det var mig, der kørte... Men hyggeligt var der altså!

Bourges

Fondettes

Fondettes

Fondettes

Grand Aquarium de Touraine

Grand Aquarium de Touraine

Grand Aquarium de Touraine

Grand Aquarium de Touraine

Grand Aquarium de Touraine

Dag 9-10:

Da vi forlod Tours tog det dårlige vejr til. Det regnede og blæste temmelig kraftigt - faktisk fandt jeg senere ud af, at der have været stormvarsler og problemer med springfloder den dag! Vi lod os inspirere af dagen før og kørte derfor til Frankrigs mest fantastiske zoologisk have, ZooParc de Beauval. Altså - de har pandaer og koalabjørne - vi havde ikke noget valg! Det var en lidt kold fornøjelse, men det var virkelig fedt. Elvis' mest sagte sætning den dag blev "Den der <indsæt dyr> meeeeeeget farlig!" - det gjaldt alt fra hvide tigre til skildpadder.

Vi var der i mange timer, men så stadig kun måske halvdelen af den zoologiske have - den er virkelig stor og virkelig flot! Til sidst var Elvis dog helt segnefærdig, så vi vendte kursen mod det her sted. Det viste sig at være meget anderledes end vores andre "hoteller", da det vitterlig var et værelse i et privat hjem. Vi havde overetagen, men var i det her franske pars hus. De var dog helt vildt søde, og stedet var lækkert. De havde også en skøn hund, som Elvis blev helt vild med. Han løb rundt efter den, klappede den, aede den og snakkede om den hele tiden. Faktisk løsnede han mere op det her sted end nogen af de andre steder - på hele turen havde han været ekstremt genert, men her tonsede han bare løs. Det var ret sødt at se.

På vores sidste feriedag var det også ret trist vejr, så det passede med, at vi endelig kunne få sat kursen mod et slot. Man kan jo ikke tage til Loire uden at se et chateau! Så vi kørte til Chateau Chambord, som vi dog valgte kun at se udefra, da det endte med at passe meget dårligt med Elvis' lur, og han simpelthen var for træt. Det var stadig rigtig fint. På vejen hjem til Paris næste dag glemte vi også en hurtig sightseeing af Chateau de Chamerolles ind, og så følte vi også, at vi havde gjort vores pligt.:)

ZooParc de Beauval

ZooParc de Beauval

ZooParc de Beauval

Chateau de Chambord

Villermain

Turen var som sagt et stort hit, og jeg er allerede klar på at gøre det igen. Næste år vil jeg dog længere sydpå!

1 kommentar:

  1. Hvor ser det bare ud til at have været en dejlig ferie! Og tak fordi du linker til alle de overnatningssteder - det er super fedt lige at få lidt 'insider-viden' (i mangel af bedre ord).

    SvarSlet