torsdag den 11. februar 2016

Dos and Don'ts på en skiferie


Det er allerede to uger siden, vi var på skiferie. Det fatter jeg slet ikke! Vænner man sig nogensinde til, at tiden flyver sådan? Det er altså småskræmmende... Allerede i morgen er det så af sted mod lufthavnen igen - denne gang til bryllup i Danmark. Tjuhej, hvor det går!

Nå, men det var den der skiferie, det skulle handle om. Vores første familieskitur. Så her er lidt tips omkring at tage op i en hytte midt i Norge sammen med 8 andre personer og med to ud af tre i familien som nybegyndere på ski (én på 38 og én på 2,5).

 • Forbered de små ved at anskaffe bøger om det at stå på ski inden. Vi har læste "Lillesøster står på ski" så mange gange, så Elvis var helt vild med ideen. Faktisk nåede vi kun ud af lufthavnsbussen fra fly til terminal før han råbte "NU skal vi stå på ski!".
 • Historien om Lille Madsens hus, som blæste væk kan også anbefales. Med den i mente kælkede vi virkelig meget ned af "Benbrækkerbjerget"!
 • Hold styr på hvis støvler, der er hvis. Ellers kan man komme til at bruge meget tid på at skifte ud. Jeg fik tydelige associationer til en skitur som barn, hvor jeg først havde glemt at tage skistøvler på, og min far derefter skyndte sig hjem efter dem og kom tilbage med min lillebrors. Det ligger åbenbart til familien...
 • Hold styr på hvis ski, der er hvis. Mine var f.eks. nummer 477 og Snubsens nr. 280. Yes, noget blev gjort rigtigt!
 • Gør det klart for de 2-årige, at man ikke må flytte sin ski ud fra "transportbåndet" på vej op af bakken. Ellers kan følgende scenario nemlig nemt udspille sig: Snubsen vælter og tager mig med i faldet. Jeg må skynde mig at klikke mine ski af, inden mine ben bliver vredet af led. Min svigerinde står bagved med sin 2-årige og får samlet Snubsen op - men han får så ramt sin fætters hjelm, som derfor vælter. Ham kan jeg så heldigvis få fanget i farten, da jeg selv er kommet op at stå igen. Jeps, det har været et kønt syn, men ingen kom i det mindste til skade - hverken børn, voksne eller ski.
 • Undersøg nøje hvad hyttens "ski in - ski out" dækker over. Hos os betød det, at man liiige skulle krydse en sort pist for at komme ind og ud. Nej. Bare nej.
 • Lad i samme omgang være med at forsøge at stå på ski henover en vej, hvor der er blevet kastet skærver ud på. Skærver er ikke gode at stå på ski på. Skærver er gode til at ridse ski.
 • Udnyt en eventuel sauna i hytten, inklusiv en tur ud og rulle sig i sneen. Det var lidt åndssvagt, men virkelig sjovt.
 • Pas på med at bruge en rødbede som næse på en snemand - hvis sneen efterfølgende smelter lidt, kommer snemanden hurtigt til at se ret bloddryppende ud. Pænt uhyggeligt...
 • Anskaf spillet Cards Against Humanity - hylende morsomt og perfekt til aftenunderholdning! Ego kan også særligt anbefales i denne setting, hvor ikke alle kender hinanden lige godt.
 • Tjek om hyttens fjernsyn faktisk kan tage TV2 helt af sig selv inden der bruges kræfter på at sætte en VPN connection op, som efterfølgende hakker og hoster og ødelægger et par håndboldkampe. 
 • Lad være med at lukke en mavevirus ind, som går på omgang hos 10 ud af 11. Jeg var den eneste, som gik fri. Nej, det var ikke synderligt sjovt for nogen parter...

Alt i alt var det nu en skøn tur. Det var så dejligt at være af sted med min brors familie og med min far, og på trods af sygdom hyggede vi os i stor stil. Elvis overraskede mig positivt med det med ski - han var godt nok ikke så modig og han fik aldrig afprøvet skiselen, men han hyggede sig og var meget dedikeret. F.eks. da jeg på et tidspunkt påberåbte mig en pause, fordi mine lår var ved at gå i krampe af at stå ned med ham mellem knæene: "Nej mor, man holder ikke pause, når man står på ski!"

Om vi kommer af sted igen en anden gang, ved jeg ikke endnu. Det var jo både dyrt og lidt hårdt for alle parter. Men hey - ingen brækkede ben, og det gør det til en succes i sig selv!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar