mandag den 28. marts 2016

Påske på fransk

Ahh, Påske! Den der herlige uge i foråret, hvor man får foræret tre fridage og nemt kan tage lidt ekstra fri, så det bliver en reel ferie... Not!! I Frankrig, et ellers katolsk land, er de nemlig pænt ligeglade med, hvad Jesus lavede Skærtorsdag og Langfredag. Så vi nøjes da med at have fri i morgen...

Det betyder så også, at Påsken bare har stået på Paris for vores tilfælde. Og heldigvis, da! Elvis har simpelthen været hundesyg hele ugen - så syg, at vi fredag var nødt til at ringe til lægevagten. Det var 6. dag med over 38 i feber og vi var nået til, at han det meste af tiden bare ville ligge med lukkede øjne på sofaen. Not good. Så vi afprøvede den private service SOS Medecin med stor succes - den herligste ældre læge kom på besøg og efter han havde konstateret, at det skam som forventet bare var en grum virus, endte han med at sidde og tale musik med Hippien. Det viste sig, at han var sanger selv og i øvrigt havde indspillet to sange med Serge Gainsbourg. Bum bum!

Lørdag var Snubsen endelig i bedring og feberfri, men vi tog stadig en ekstra dag på sofaen. Så i dag var første reelle udflugt i lang tid. Solen skinnede lidt sporadisk, men nok til at vi gik op til Eiffeltårnet, hvor der var La Chasse aux Oeufs - æggejagt. Sidste år var vi der også, og jeg husker at være totalt stresset og ikke fatte en brik af, hvordan det hang sammen, hvorfor vi endte med at købe vores egne Kinderæg og lave en gang Tampen Brænder derhjemme. Denne gang gik det dog meget bedre. Jeg fik købt Elvis et adgangspas, og han gik straks på jagt efter de rigtige tre farver æg blandt de mange kasser midt på Champs de Mars. Det var mega sjovt! At vi så kæmpede lidt med at gennemskue, hvilke æg som egentlig var violette, er en anden side af sagen. Det forlængede reelt bare legen.

Tre korrekte æg senere fik Snubsen sin gavepose fra Kinder - tre Kinderæg, en smoothie, en flaske vand og et æble til den fabelagtige deltagelsespris af €5 (honestly - jeg synes, det var super fair!) og efter lidt legen på legepladsen trillede vi hjemad. På mærkværdig vis lykkedes det os at stoppe ved TO caféer i solskinnet - første stop lå Snubsen bare og legede skjul bag klapvognens kaleche, andet stop faldt han faktisk i søvn! Det sker ellers aldrig længere... Så Hippien og jeg nød hhv. en øl og et par glas hvidvin og lidt tapas, mens Snubsen sov igennem. Pretty darn perfect!

Her til aften faldt han kun i søvn minimalt forsinket pga. sommertid (efter at have kaldt mig "Taber", da jeg foreslog den forkerte godnathistorie. Tak, Ramasjang. Her har jeg en dreng, som undgår påvirkningen fra andre danske institutionsbørn, men så tager DR over... Jeg blev pæææænt paf, men havde altså også svært ved ikke at grine!), og i morgen står den så på legetid om formiddagen, inden Hippien og jeg har en kærestedate om eftermiddagen. Det bliver ærligt talt skønt med lidt dagtimer sammen. Så selv om Påsken er forkortet, så er den ganske dejlig after all...

Sunshiiiiine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar