mandag den 12. september 2016

Sommer i Paris - en opsamling

Selv om vejret heldigvis ikke helt har opdaget det endnu (det bliver 33 grader på onsdag...), så er sommeren slut. Vi er allerede halvvejs inde i September. Så jeg tænkte, at det var passende at rapportere på, hvordan det gik med vores sommer-i-Paris og mine mange planer. Nogle af tingene er jo nok blevet nævnt herinde før, men det er nu meget rart at få samlet op på det hele.

* Bastilledag - tjek! 

Det var vi til. Det var en fin oplevelse, selv om den jo desværre blev overskygget af hændelsen i Nice. Som jeg skrev, var Elvis lidt utilpas over paraden, mens den stod på, men til gengæld har han ikke talt om andet en militærfly siden. Faktisk tæller normale fly ikke mere - han vil kun flyve til Danmark i militærfly. Så det leger vi..

*Gratis danseundervisning ved Seinen - tjek! 

Hippien og jeg brugte en aften ved Seinens bred, kun afbrudt af en hyggelig middag ude på Île Saint-Louis. Champagne, solnedgang, dans og god stemning. En perfekt sommeraften.


* La Nuit Aux Invalides - tjek! 

Okay, det var måske lidt overvurderet, men det var nu ret flot. Og hyggeligt. Og lettere blodigt og voldsomt, så godt at vi ikke havde Snubsen med... Frankrigs historie incl. den franske revolution blev illustreret med lys og lyd, mens folk sad på jorden på gårdspladsen. Det var nu cool nok.


* Centre Aquatic de Neiully-sur-Seine - tjek! 

En rigtig fin svømmehal, og Elvis var ikke til at få med hjem igen. Udeområdet var dog ret lille, så det skal ikke være det, man tager derud for. Til gengæld var vi så også i Aquaboulevard på en af de varmeste dage, og det var vandland og solbadning for alle pengene. Herligt.

* Parc de la Villette - tjek! 

Først var vi derude til Paris Plage og senere var Elvis og jeg en tur derude for at tage på legeplads. Fantastisk park, som virkelig kan anbefales. Desværre har vi næsten en time hver vej, så det bliver ikke hver weekend, at vi kommer derud. Men jeg gad godt.


* La Conciergerie - tjek! 

Ærligt talt, det var lidt en fuser. Altså, det var en rigtig flot bygning, men det var som om, at det var lidt halvkøbt. "Se denne celle, det er næsten den, som Marie-Antoinette sad i. Det er faktisk ikke sikkert, at den lå lige her." "Fangerne kunne også købe sig til disse lidt mere luksuriøse celler. Men nok ikke i det her fængsel. Eller, det ved vi faktisk ikke rigtig." "Det her var køkkenet. Men lige nu er det så et tomt rum med et langbord, hvor der sidder to teenagere og roder med deres telefoner". I ved, hvad jeg mener. Det var sgu lidt skuffende.

* La Promenade Plantée - nope. 

Det må blive en anden god gang - det har faktisk også været for varmt til de lange gåture.

* Grand Palais - nope. 

Den må også videre på efterårslisten. Jeg skal faktisk også på Institut du Monde Arabe med arbejdet om et par uger, så der kommer lige et ekstra kulturpunkt med.

* Rock En Seine - tjek! 

Og det var fedt!! Perfekt vejr, god stemning og fed musik, mens Snubsen hyggede med mormor. Festivalen sluttede officielt søndag kl. halv tolv, men vi var rendt ind i nogle af mine gamle bekendte fra Sverige, og på en eller anden måde blev festival til cocktailbar til nat-bistro med burgere og escargots kl. tre om natten. Vi var hjemme kl. halv fem efter den sjoveste dag, nat og festival i det hele taget. Hippien og jeg taler allerede om, om vi skal indføre den festival som en tradition, når vi engang flytter til Danmark igen. Luksus festival, men stadig festival.


Derudover blev det jo også til gratis koncert med Balthazar ved Hotel de Ville og en skøn aften på vores yndlingsrestaurant på Montmarte - og hele fire besøg for Elvis på dinosaurmuseet! Alt i alt kan man vist ikke sige, at vi ikke fik holdt sommerferie - selv om vi "bare" blev hjemme i Paris.

Fantastisk koncert med Balthazar - Malmöfestivalen på fransk...

Det bedste af det hele er, at sommerstemningen stadig er der. Solen skinner og næste weekend skal jeg til Baden-Baden. Wuhuu!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar