lørdag den 30. oktober 2021

7 og 8 månederSå blev hun syv måneder - og faktisk også otte måneder! Lige omkring de syv måneder startede jeg nemlig også på arbejde igen, og 1-2-3, så var der ingen tid. Der har været run på. Rigtig meget. Men det har været sjovt.

Men altså - syv måneder og nu otte måneder. Det er svært for mig at skelne mellem, hvad der skete hvornår - men der er godt nok sket meget!

  • Det er slut med stille baby på alle planer. Dels råber og snakker hun dagen lang ("ba-ba-ba-ba" og "ma-ma-ma" og "jah" uden j-lyden" og dels er hun all over the place. Hun kryber med fuld fart i alle retninger - helst hen til ledningerne, selvfølgelig. Maven er også begyndt at løfte sig, så der er nok ikke lang tid til, at hun kravler helt reelt.
  • Hun sidder også rigtig flot. Vælter næsten aldrig mere. Og hun er glad for det - det er som om legetøjet er nemmere at undersøge, når man kan sidde med det i hånden.
  • Ellers er og bliver det bedste legetøj fødderne. Og sokker er fjenden. De ryger af lige så hurtigt, som jeg får givet dem på. Hun er i det hele taget meget sko- og fodfikseret. Hun jagter alles fødder og hun kan næsten altid findes i entreen med en sko i munden...
  • Hun har stadig kun sine to reelle tænder i undermunden, men i dag har jeg mærket to mere på vej i overmunden. Dog ikke de to fortænder, men nærmere hjørnetænderne. Det bliver en rigtig fin hugtandsbaby.
  • Maden kører. Hun vil stadig kun have mors hjemmelavede, men i det mindste kan vi supplere med klemmeposer med frugtmos. De er et hit - og det var altså rigtig rart på vores netop overståede ferie!
  • Speaking of ferie - vi var to uger på Rhodos med egen opvarmede pool og det var genialt! Hun er den vildeste vandhund - ville i hele tiden. Vi havde hende måske også lidt for meget i, for hun blev faktisk syg for første gang på den tur. Godt forkølet og med feber. Så det kan ses på otte månedersbilledet, hvor hun ser lidt klattet ud. Men hun var nu stadig glad. :)
  • Søvnen er stadig en joker. Nogle nætter er geniale, andre er pænt udfordrende. Altså en standard baby...
  • Nå ja, og så har vi fået vuggestueplads! Det er både fedt og skræmmende. Det er her fra 1. december, så det er jo lige om lidt - også lidt tidligere end vi havde ønsket. Men vi har en rigtig god fornemmelse med stedet, og en af de andre babyer fra mødregruppen starter samme sted samtidig. Det skal nok blive godt.
  • Jeg er som sagt startet på arbejde, så Hippien er på barsel. Og de storhygger sig! Her sejler pænt meget mere herhjemme, end da jeg var på barsel (hvis jeg selv skal sige det...), men ok, man skal også være noget mere på hele tiden med en baby, der kan flytte sig selv, end et spædbarn. Hun kræver virkelig meget mere opmærksomhed nu.
Vi nærmere os en helt normal hverdag. Ikke mere barsel. Det er både skræmmende, men også spændende, fordi det føles endnu mere som at NU bliver det et helt almindeligt børnefamilieliv med to børn. TO børn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar